The world of Thinking | BNNVARA

Hoewel de menselijke evolutie drijft op uitzonderlijke denkkracht, is het denkproces nog altijd een mysterie. Want hoe denken de meest briljante geesten van onze tijd? Wat drijft hen, welke gevaren moeten ze overwinnen en hoe gaan ze voorbij alle bestaande grenzen? Deze documentaire tracht antwoord te vinden op deze vragen en volgt vijf van de meest vooraanstaande wetenschappers ter wereld in hun zoektocht naar een doorbraak, op het Institute for Advanced Study in Princeton (ooit de thuisbasis van Einstein). Met onder meer Nima Arkani-Hamed en Robbert Dijkgraaf.

De documentaire gaat op 2 oktober in première op het Nederlands Film Festival en is 14 oktober te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Hoewel de documentaire vooral gaat over het hier en nu op het Institute for Advanced Studies in Princeton, richten we ons bij de intro vooral op de geschiedenis. Om het gewicht aan te geven van het instituut. Een instituut dat vele grote denkers de ruimte heeft gegeven om tot nieuwe inzichten te komen. De vormgeving benadrukt het gevoel van blauwdruk, van het schoolbord waarop haastig de grootste ideeën worden gezet. Om ze ook weer van het bord te vegen.

Grafische uitingen

Vimeo