Jij bent van mij | BNNVARA

Voor Hetty Nietsch en BNNVARA maakten wij de vormgeving, leader, titels en aftiteling voor de documentaire ‘Jij bent van mij‘. Met de leader wilden we vooral een gevoel communiceren. Het kat en muis spel, langzaam, eenzaam, isolerend, in de hoek staan en gevangen worden. Door middel van verschillende technieken, zowel hand animatie als CGI en postproductie op bestaande shots.

Hoe beïnvloedt het je leven als een geobsedeerd persoon je constant belaagt uit liefde, boosheid, wraakzucht of bezitsdrang? Wat als die situatie jarenlang aanhoudt? En wat als niemand je kan helpen omdat die gedragingen lang niet allemaal strafbaar zijn? In ‘2Doc: Jij bent van mij’, een documentaire van Hetty Nietsch, vertellen slachtoffers hoe het kon gebeuren dat stalkers hun levens kapotmaakten.

Aftiteling

Bewerkt shot

Het oorspronkelijke drone shot dat overdag geschoten is hebben we gestabiliseerd en gestileerd naar een nacht shot. Hierbij ging het niet perse om realisme, maar meer om de stijl die aansluit bij de eerdere scenes in de leader die voornamelijk geanimeerd zijn. Vervolgens hebben we onze eigen camera beweging toegevoegd, een langzame dolly shot naar de grond.

Vimeo